De Archipel 4 | 1. Frans van Veen
20 januari t/m 19 februari 2023

Frans van Veen

Klik op de afbeelding om te vergroten

Frans van Veen is opgeleid aan de kunstacademies van Breda en ’s-Hertogenbosch en heeft vanaf 1976 zijn atelier in Breda, in Princenhage om precies te zijn. Hij ontwikkelde zich van conceptueel fotograaf tot hyperrealistisch schilder, maar is later vooral bekend geworden door zijn toetsrijke landschappen, in pastel en olieverf. De schilder is een ware colorist die het effect van kleur niet alleen toepast, maar zichzelf steeds uitdaagt om met, voor hem nieuwe, kleuren beeldelementen te vormen. Onlangs zette hij een lijn van werken in waardoor de directheid van handschrift, vormentaal en kleurgebruik (nog) meer tot uiting komt in de nieuwe reeks van schilderijen die hij zal exposeren.

Opening: vrijdag 20 januari 2023 om 20:00 uur, door Dingeman Kuilman, museumdirecteur.

Openingstijden gedurende de tentoonstelling iedere vrijdag, zaterdag en zondag van 13 t/m 17 uur, en op afspraak via info@etoiledunord.nl
Actuele informatie over het zondagmiddagprogramma is te vinden op etoiledunord.nl/nl/nieuws.

De Archipel 4.
Na het zekere succes van ‘teken-daad-tekst’ gaat Étoile du Nord opnieuw de samenwerking aan met Stichting Tranzforma aan om nog een reeks tentoonstellingen te realiseren. Lilian Joosen en Ad van Rosmalen brengen Frans van Veen, Jacomijn den Engelsen, Lucas Silawanebessy en Y. Né samen onder de titel De Archipel 4. Vanaf 20 januari in Galerie Ecker aan de Markendaalseweg 18 te Breda.

  • 1. Frans van Veen – 20 januari t/m 19 februari 2023
  • 2. Jacomijn den Engelsen – 24 februari t/m 26 maart 2023
  • 3. Lucas Silawanebessy – 31 maart t/m 30 april 2023
  • 4. Y. Né – 5 mei t/m 4 juni 2023