Vrije Vogels » Tina Farifteh
16 september t/m 29 oktober 2023

Tina Farifteh

Klik op de afbeelding om te vergroten

Opening – vrijdag 15 september 2023

BredaPhoto verwelkomt je graag bij de besloten opening van de installatie Vrije Vogels van Tina Farifteh op vrijdagmiddag 15 september om 15:00 uur in de Galerie Ecker, Breda.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Vrije Vogels - door de lens van internationale topfotografen die BredaPhoto samen met de Grote Kerk Breda maakt, heeft het team van BredaPhoto kunstenaar Tina Farifteh gevraagd haar eigen invulling te geven aan ‘vrije vogels’. Farifteh wist meteen dat ze de vrijheidsstrijders in Iran wilde eren. Dit heeft ze gedaan middels de indrukwekkende installatie Vrije Vogels (Uncaged).

Als het goed is heb je al een uitnodiging ontvangen voor de grote opening van Vrije Vogels. We hopen je voorafgaand hieraan te zien bij deze besloten opening van de installatie van Tina Farifteh. Rond kwart voor vier lopen we dan gezamenlijk vanaf Galerie Ecker naar de Grote Kerk Breda.

We kijken ernaar uit je in Galerie Ecker te mogen begroeten en horen graag of je aanwezig kunt zijn via deze link.

Graag tot dan!

NB. Heb je je nog niet aangemeld voor de grote opening in de Grote Kerk?
Doe dat dan hier alsnog.

 

Expositie ‘Vrije Vogels’

Een eerbetoon aan Jina Mahsa Amini en alle moedige vrijheidsstrijders in Iran

Vogels kennen geen landsgrenzen en vliegen vaak vrij rond. In Iran, een land waar mensenrechten onder druk staan, dragen ze veel betekenissen in zich; in kunst of op grafstenen van vrijheidsstrijders, symboliseren vogels onder andere puurheid, schoonheid en vrijheid.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Vrije Vogels - door de lens van internationale topfotografen’ die BredaPhoto samen met de Grote Kerk Breda maakt, heeft het team van BredaPhoto kunstenaar Tina Farifteh gevraagd haar eigen invulling te geven aan ‘vrije vogels’. Farifteh wist meteen dat ze de mensen in Iran die hun vleugels niet meer kunnen spreiden, wilde eren.

Op 16 september 2023 is het een jaar geleden dat de Koerdisch-Iraanse Jina Mahsa Amini stierf nadat de moraalpolitie van het islamitische regime haar met geweld had opgepakt. De bevolking ging massaal de straat op om in haar naam hun rechten op te eisen. Voor meer dan vijfhonderd van hen betekende dit de dood, tienduizenden anderen zijn sindsdien opgepakt. Als eerbetoon aan iedereen die het afgelopen jaar in Iran voor vrijheid vocht, maakt Tina Farifteh de installatie Vrije Vogels.

De installatie ‘Vrije Vogels’ van Tina Farifteh is van 16 september t/m 29 oktober 2023 te zien in Galerie Ecker, Markendaalseweg 18 in Breda. Toegang is gratis.

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10:00 - 17:00 uur
Zondag van 13:00 - 17:00 uur